lader afbeelding

Deventer

Deventer Boekenmarkt Literair Paradijs

Betreed het literaire paradijs van de Deventer Boekenmarkt, de grootste boekenmarkt van Europa. Dit jaarlijkse evenement trekt duizenden bezoekers die komen snuffelen tussen kraampjes vol zeldzame boeken, vintage schatten en moderne publicaties. Of je nu een gepassioneerde lezer, een verzamelaar of gewoon nieuwsgierig bent, deze literaire extravaganza biedt een unieke gelegenheid om je onder te dompelen in de wereld van de literatuur te midden van de charmante straten van Deventer.

Bergkwartier
Historische Schat

Stap terug in de tijd terwijl je wandelt door de pittoreske straatjes van het Bergkwartier. Deze historische wijk is een ware schat, met prachtig bewaarde middeleeuwse gebouwen, smalle steegjes en gezellige pleinen. Bewonder de unieke architectuur en stel je de verhalen voor die deze eeuwenoude structuren met zich meedragen. Met zijn charmante sfeer en rijke geschiedenis is het Bergkwartier een must-visit bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Lebuinuskerk
Imposante Schoonheid

Verbaas je over de indrukwekkende schoonheid van de Lebuinuskerk, een imposante gotische kerk die het silhouet van Deventer domineert. Beklim de toren en geniet van panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving. De kerk zelf is een getuige van eeuwenlange geschiedenis en vakmanschap, met zijn intrigerende details en majestueuze aanwezigheid. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, spiritualiteit of gewoon wilt genieten van adembenemende uitzichten, de Lebuinuskerk is een betoverende bezienswaardigheid die je niet mag missen.

Speelgoedmuseum Deventer Speels Vermaak

Laat je innerlijke kind los in het Speelgoedmuseum Deventer, een museum gewijd aan speelgoed en spelletjes. Verken de fascinerende collectie poppen, treinen, bordspellen en andere speelschatten uit verschillende tijdperken. Laat je meeslepen door nostalgie terwijl je geliefde jeugdherinneringen herontdekt en geniet van het vakmanschap van deze gekoesterde artefacten. Met zijn interactieve tentoonstellingen en speelse sfeer biedt het Speelgoedmuseum een heerlijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

IJsselkade Schilderachtige Rivieroever Promenade

Maak een ontspannen wandeling langs de IJsselkade en geniet van de schilderachtige schoonheid van Deventer. Deze pittoreske promenade biedt prachtige uitzichten op de rivier, historische bruggen en charmante rivieroeverarchitectuur. Geniet van een picknick aan de rivier, huur een fiets of ontspan eenvoudigweg op een bankje terwijl je de boten voorbij ziet glijden. Met zijn rustige sfeer en ansichtkaartwaardige uitzichten is de IJsselkade de perfecte plek om tot rust te komen en te genieten van de natuurlijke pracht van Deventer.

Wij vernemen graag uw feedback over onze website!

Ondervindt u een probleem tijdens het boeken of heeft u een opmerking over uw bezoek aan één van onze hotels? Neem dan contact op via www.theresidenceenchede.nl/contact of info@theresidenceenchede.nl.


Welk cijfer zou u onze website geven op een schaal van 1 tot 10?